<progress id="aaote"><small id="aaote"></small></progress>

<small id="aaote"></small>

    <tr id="aaote"></tr>
      <sup id="aaote"></sup>
      英語資訊
      News

      初一至初三全程英語知識點總結及練習之七

      Source: [db:來源]  [db:作者]  2022-07-19  我要投稿   論壇   Favorite  
      初三年級(中) 【知識梳理】 I. 重點短語1. give up 2. try out 3. most of 4. not…any more 5. at the age of 6. at that time 7. send message by telegraph1 8. graduate from9. turn down10. put up 11. at the top of12. get together 13. from house to house14. at the end of 15. on top of 16. as well 17. climb down18. in a single night19. even though 20. live on 21. once upon2 a time22. according3 to23. keep warm 24. on the other hand 25. on show26. on display27. in the future 28. look up29. Tree Planting Day 30. just right 31. as often as possible 32. wash away33. in this way 34. in a few years' time35. point to 36. thanks to37. more or less 38. so far39. shut down 40. send up 41. put off II. 重要句型1.set one's mind to do sth. 2. put … together 3. stop…from…4. keep…from…5. be filled with sth. 6. give birth to 7. be covered with 8. be made of 9. fill…with…10. match…with 11. be used5 for12. have nothing to do with13. come up with 14. no matter how…15. keep sb./sth.warm III. 交際用語1. ---I'm trying to … 2. --- I'll …3. --- Which of these would you like most to …?4. --- What do you want to … ?5. --- I want to…6. --- I hope to …7. --- I plan to…8. --- I'm going to…9. --- I'm so happy that …10. --- I'm glad ….11. --- me too.12. --- What's this called in English?13. --- What's it made of? 14. --- It's made of …15. --- What's it used for? 16. --- It's used for …17. --- English is widely used for business/ …18. --- It is one of the world's most important languages as it is so widely used.19. --- Where is / are … grown / produced / made ?20. --- The (ground ) must be just right…21. --- It's best to …22. --- The hole should not be too deep.23. --- The Great Green Wall is 7000 kilometres long, and between 400 and 1700 kilometres wide.24. --- The more, the better.25. --- More or less! 26. --- The (ground ) must be just right…27. --- The hole should not be too deep.28. 掌握以下常見標志:ENTRANCE EXIT6 PUSH PULL NO SMOKING7 NO PARKINGFRAGILE THIS SIDE UP NO PHOTOS DANGER BUSINESS HOURSPLAY STOP PAUSE8 ON OFFIV. 重要語法1. 動詞被動語態的結構和用法;2. 動詞不定式的功能和用法!久麕熤v解】1. be able to/ can (1) 都能表示“能夠,具備干某件事的能力”這個含義,此時可以互換。 Mr. Green is able to finish the work on time. = Mr. Green can finish the work on time.格林先生能夠按時完成這項工作。 (2) be able to可以用于各種時態,而can 為情態動詞,多用于現在時,其過去式為could。 We are sure he will be able to be an artist when he grows up.我們相信他長大后能夠成為一名畫家。Miss Lin has been able to pay the car by herself.林小姐已經能夠自己負擔那輛車了。(4) Can除了表示“能夠,有能力做某事”以外,還有如下用法,而be able to 則沒有。表示請求,但語氣沒有could委婉Can I have a look at this picture? 我能看看這張圖片嗎?Can we leave school after 6:00 p.m. ?我們可以在下午6點之后再離開學校嗎?表示可能性。That man can’t be our new teacher. 那人不可能是我們的新老師。The exam can’t be too difficult.考試不會太難。2. bring/ take/carry/fetch (1) bring一般是指拿來,即從別處往說話人這里拿,翻譯成“帶來”。 He brought us some good news.他給我們帶來了一些好消息。Please don’t forget to bring your homework tomorrow.明天請別忘了把家庭作業帶來。(2) take一般是指從說話人這里往別處拿,翻譯成“帶走”。 Please take the umbrella with you. It’s going to rain.要下雨了,請把傘帶上。She took the dictionary away.她把字典拿走了。 (3) carry不強調方向,表示“攜帶、背著、運送、搬扛”等意思。 They carried the boxes into the factory. 他們把箱子搬進了工廠。 A taxi carried them to the station. 出租車送他們到了車站 (4) fetch表示的是“去取來、去拿來、去叫來”等意思,包含去和來兩趟。 The waiter fetched9 them some apples.侍者為他們取來了一些蘋果。Mother fetched the doctor for her ill son.媽媽為生病的兒子請來了醫生。3. whole/ all (1) whole強調一個完整如一,互不分割的整體。 The whole country is suffering10 the war4. 整個國家正遭遇戰爭。I just want to know the whole story.我僅僅只想知道完整的故事。 whole在句中的位置是放在所有格,冠詞和指示代詞的之后。 They will spend their whole holiday in Canada.他們將到加拿大渡過整個假期。(所有格后)She has finished writing the whole book. 她已經寫完了整本書。(冠詞后 whole用來修飾可數名詞(名詞用單數)。 He ate the whole cake. 他把整個蛋糕都吃了。(強調整整一個蛋糕)(2) all強調由一個個部分組成的“全部”。 Miss Green knew all the students in the class.格林小姐認識這個班上的所有人。(一個一個全認識) all在句中的位置是放在所有格,定冠詞和指示代詞的之前。 Jim finished all his homework in twenty minutes.吉姆在20分鐘之內完成了所有的作業。(所有格前)Of all the boys here, he sings best.在這里所有的男孩之中,他唱的最好。(定冠詞前)The boy can answer all these questions.那個男孩能夠回答所有的這些問題。(指示代詞前)all既能修飾可數名詞(名詞須用復數),又能修飾不可數名詞。 All these five books are mine.這五本書都是我的。(修飾可數名詞)She was worried about her son all the time.她總在為她的兒子擔心。(修飾不可數名詞)4. fill/ full (1) fill常作動詞,與with連用,意思是“注滿、裝滿”,也能表示“填空;補缺”的意思。 He filled the box with chalk.他把粉筆裝滿了盒子。The bucket11 is filled with water.水桶里裝滿了水。(2) full是形容詞,翻譯成“滿的,裝滿的”,常與of連用。此外還能表示“完全的”和“吃飽的,過飽的”。All the rooms are full of people.所有的房間都滿人了。The bus was full. He had to wait for the next one.這輛車人滿了,他只有等下一輛。5. be made of/ be made from/ be made in/ be made into (1) be made of表示"由…制成", 一般指能夠看出原材料,或發生的是物理變化。 This table cloth12 is made of paper.這張桌布是由紙做的。This salad is made of apples and strawberries.這種沙拉是由蘋果和草莓做的。(2) be made from也表示"由…制成",但一般指看不出原材料,或發生的是化學變化。Bread is made from corn13.面包是小麥做的。The lifeboat is made from some special material.這個救生艇是由某種特殊材料制成的。(3) be made in指的是產地,意思為"于…制造"。The caps are made in Russia.這些帽子產于俄羅斯。 My mother likes to buy things which are made in China.我媽媽喜歡買中國產的東西。(4) be made into的意思為"被制成為…"。This piece of wood will be made into a small bench14. 這塊木頭將要被制成一個小凳。The paper has been made into clothes for the doll. 紙被做成了洋娃娃的衣服。6. none/ no one/ neither(1) none既能指人,又能指物,意思是"沒有一個,無一",常用作代詞,與of連用。None of us has heard of him before.我們沒有一個人以前聽說過他。I like none of the coats. 那些外套我一件都不喜歡。none用作主語時,謂語動詞用單復數皆可。None of the answers is true.沒有一個答案是正確的。None of the rooms are mine.沒有一間房子是我的。(2) no one只能用來指人,且不能與of連用。No one is absent15.沒有人缺席。I knew no one there.那里我一個人也不認識。no one用作主語時,謂語動詞只能用單數。No one agrees with you. 沒有人同意你的說法。(3) neither作代詞是對兩者都進行否定,意思為"兩者都不",作主語時謂語動詞用單數。Neither of the boys is from England. 這兩個男孩都不是來自英國。I know neither of them.他們兩個我都不認識。7. found/ find(1) find的意思是"找到、發現",其過去式和過去分詞都是found. I can't find my glasses.我找不著我的眼鏡了。 He found it boring to sit here alone.他發現獨自坐在這里很沒勁。(2) found是另外一個詞,與find并沒有關系,意思是"成立、建設",常用作及物動詞。 The People's Republic16 of China was founded in 1949.中華人民共和國成立于1949年。 The school was founded by the local residents17.這所學校是由當地居民修建的。8. hear / hear of/ hear from(1)hear的意思是"聽見;聽說,得知",后面能接名詞、代詞或賓語從句。 We heard the news just a moment ago.我剛聽說這個消息。 Can you hear me? 能聽見我說話嗎?(2) hear of的意思是"聽說",一般指非直接的聽見,而是聽別人說的。后不能接賓語從句。 I have never heard of her.我從未聽說過她。 They heard of the film long time ago.他們很久以前就聽說過這部電影。(3) hear from的意思是"收到來信",與"聽"無關。I often hear from him. 我經常收到他的來信。He hasn't heard from his mother for a long time.他很久沒有收到媽媽的信了9. send/ send for(1) send意思是"送往,派遣",還有"發信,寄信"的意思。 The company sent him to study abroad.公司派他到國外學習去了。 Mr. Brown sent her children away.布郎夫人送走了孩子們。(2) send for意思是"召喚;派人去;派人去拿",而非本人親自去。 They have sent for a repairman.他們已經派人去請了一名修理工。 She sent for some flowers.她派了人去買花。10. get to/ arrive/ reach(1) arrive后不能直接接地點,是一個不及物動詞。若表示到達一個相對大的地點,用arrive in ; 若表示相對小的地點,用arrive at . The delegation18 will arrive in China at 5:00 p.m.代表團將于下午5:00到達北京。 It was dark when they arrived at the railway station.當他們到達火車站的時候,天已經黑了。 When did she arrive here last time? 她上次是什么時候到這兒的?(副詞前省略介詞)(2) reach能直接接所到達的地點,是一個及物動詞。They reached London on Friday.他們星期五到達了倫敦。The news only reached me yesterday.我于昨天才接到這個消息。reach還有"伸手去取,伸手觸及,聯絡"等意思。Can you reach that apple on the tree? 你能夠到樹上的哪個蘋果嗎?He can always be reached on the phone.可隨時打電話跟他聯系。(3) get在表示"到達"時是不及物動詞,應與to搭配使用。We often get to school on foot.我們經常步行到學校。They got to the top of the hill at noon.他們于中午到達了山頂!究键c掃描】中考考點在本單元主要集中在:1. 動詞被動語態的結構和用法;2. 動詞不定式的功能和用法;3. 本單元的詞匯、短語和句型;4. 本單元學過的交際用語?荚囆问娇梢允菃雾椞羁、完型填空、短文填空和完成句子!局锌挤独1. (2004年北京市中考試題) Aunt Li often asks her son ________ too much meat. It’s bad for his health. A. don’t eat B. not to eat C. not eat D. to not eat【解析】答案:B。該題考查的是動詞不定式的構成和用法。這個句子的基本句型是ask sb. not to do sth. 這里,not to eat 是不定式的否定式做賓語補足語。2. (2004年嘉興市中考試題) China is becoming stronger and stronger, so Chinese ________ in more American schools now.A. was taught B. is taught C. teaches D. taught【解析】答案:B。該題考查的是動詞的語態和時態。Chinese 是一種語言,只能被人教,因此要用被動語態。又因為說的現在的情況,動詞要用一般現在時。所以選B。3. (2004年河北省中考試題) This painting ________ to a museum in New York in 1977.A. sells B. sold C. was sold D. is sold【解析】答案:C。該題考查的是動詞的語態和時態。This painting只能被賣,所以用被動語態,又因為是1977年賣的,所以用一般過去時。4. (2004年揚州市中考試題) ---If you ________ a new idea, please call me as soon as possible. ---Sure, I will. A. keep up with B. catch up with C. feed up with D. come up with【解析】答案:D。該題考查的是短語動詞用法。本單元學習的短語動詞come up with a new idea意思是想出新主意,正符合題意。 【滿分演練】一. 選擇填空。1. The boy is too hungry, he has already eaten an apple, but he asks for_______ one. A. the other B. other C. another D. others2. It’s going to rain. You’d better __________ there. A. don’t go B. to not go C. not to go D. not go3. He spent much time __________ the work. A. at B. in C. on D. for4. Mr Green would like to meet the headmaster _______ 8:00 ______ 9:00 tomorrow morning. A. from; to B. at; at C. between; and D. from; and5. When _______ his uncle _________? A. did; dead B. has; died C. did; die D. has; been dead6. They ________ this city last week. A. reached to B. got C. arrived D arrived in7. The TV set doesn't ______ too much. I can afford it. A. take B. spend C. cost D. pay8. His father will be back from Beijing ________a month. A. between B. after C. in D. for9. He read nothing, _________he? A. does B. doesn’t C. did D. didn’t 10. There’s _____ milk in the bottle, is there? A. little B. few C. a little D. a few11. Look, there is a map of China ______ the two windows. A. between B. among C. about D. in12. Two languages are very _____ used. One is English, Chinese is ______ one. A. wide, another B. widely, the others C. wide, the other D. widely, the other13. I was badly ill yesterday. That's ______ I didn't go to school. A. why B. because C. as D. since14. " Have a good time this weekend!" " ________." A. That's OK B. Thanks. The same to you. C. That's all right. D. Have a better time than me.15. ______ of the money is yours. A. None B. No one C. Neither D. Nothing16. ______ of the apples are red. A. One thirds B. First third C. Two third D. Two thirds17. It's getting dark. You'd better ______ out alone. A. don't go B. not to go C. not going D. not go18. His home is ______ the northeast19 of China. A. among B. in C. at D. to19. All the old things were invented ______ ago. A. hundreds of year B. hundreds of years C. a hundreds of years D. a hundred of years20. Jack20 likes to ______ others, but never writes to them.A. hear of B. hear about C. hear from D. hear二. 用括號內所給詞的適當形式填空.1. This job can _________ quite quickly. (do)2. ________ you ________ your homework yet? (finish)3. That pen isn't yours. It's _________ .(her)4. Can you help __________ with my English?(I)5. Lin Lin is the __________ in our class.(young)6. Who is _____________, Mike or Jack ? (tall)7. We live on the ___________floor. (twenty)8. English _________ in many countries today. (speak)9. I __________ born on July 2nd, 1989. ( be)10. You’d better __________ here as soon as possible. (leave)三. 完型填空 One day a poor farmer was taking a bag of wheat to town. Suddenly the bag 1__ from his horse onto the road. He did not know 2_ to do about it because it was 3__ heavy for him to lift by himself. He only hoped that someone would soon pass by and 4__ him a hand. Just at this moment a man 5__ a horse came up to him. But the farmer’s heart 6__ when he saw who he was. It was the __7___ man living nearby. The farmer had hoped to ask another farmer or a poor man like him to come along and help him. He couldn’t ask such a great man to help him. But to his 8__ , the great man got off his horse as soon as he came nearer. He said to the farmer, “I see you 9_ help, friend. How good it is that I’m here just at the right time.” Then he took one end of the bag, the farmer took the other, they together raised it and put it on the horse. “Sir,” asked the farmer, “how can I pay you?” “It’s quite easy.” The great man replied with 10_ . “Wherever you see anyone else in trouble, do the same for him.”1. A. fall B. fell C. falling D. fallen 2. A. what B. how C. that D. it3. A. very B. so C. quite D. too4. A. lend B. ask C. borrow D. gave5. A. riding B. ride C. rode D. rides6. A. falls B. sinks21 C. sank D. rose7. A. poor B. great C. good D. bad8. A. surprised B. surprising C. surprise D. surprises9. A. needs B. need C. to need D. needed10. A. smiles B. smile C. a smile D. an smile 四. 閱讀理解 (A)The war finally ended in 1945. During the next years, two great things happened-my dad came home from the army, and I was born! I was the first child, but I wasn't alone for long. In the next four years, my mother had three more boys.It was great having a big family! The four of us were very close in age, so we played together all the time. We liked the game “policemen and thieves” best. It was exciting. Everybody always wanted to be a thief. Of course, someone had to be the policeman, and it was usually me.Well, I have grown up now, but I still love the game. There is only one thingdifferent. I'm a real policeman, Policeman Joe, so it's not a game any more.判斷下列句子是否符合短文內容。符合的用“A”表示;不符合的用“B”表示.1. Joe's father was once a soldier.2. During the war his father came back home.3. Joe was the youngest child in the family.4. He got on well with his brothers.5. He always had to be the thief in the game. (B)Michael Jordan is the most famous basketball player in the world. He was born in Brooklyn, New York. He didn’t like to talk to other people about himself. He was very short. He didn’t play very well when he joined the basketball team in his high school at first. But the next year things changed greatly22 for him as he grew much taller.Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina. Michael used his speed and strength(力量) to reach the basket again. He played so well that people called him “Air Jordan”.After college, Michael became a basketball team member in the Chicago Bulls23. The NBA was very surprised at this high-flying player. He was named “Rookie”(新秀) of the year in 1985 and “Most Valuable24(價值的) Player” in 1987. He once seta record(創紀錄) by getting 63 points in one game.1. Jordan is a basketball superstar25 in ____________________.?A. EnglandB. AmericaC. CanadaD. Japan?2. When he joined the basketball team in his high school, he ___________ at first.?A. didn’t play very wellB. played very wellC. grew much tallerD. set a record?3. He began to become famous in __________________________.?A. the university basketball teamB. the NBAC. his high school at firstD. the Chicago Bulls?4. He is often called “_________________”.?A. RookieB. the NBAC. Air JordanD. Most Valuable Player?5. The NBA was very surprised at the superstar when __________________.A. he was youngB. he joined the basketball in his high schoolC. he joined the university basketball teamD. he joined the Chicago Bulls? (C)The 29th Olympic Games will be held in our country in 2008. As a great many people will visit our country, the government(政府) will build new hotels, a large stadium26(體育館), and a fine new swimming pool. They will also build new roads. The games will be held just outside the capital and the whole area(地區) will be called “Olympic City”. Workers will build a railway and some new roads by the end of 2005. The fine modern buildings have been designed(設計) by the best designers27.The people, old and young, in the capital are getting ready for the Olympic Games by learning28 English. We will be very glad to see the new buildings go up. We are very excited and looking forward to the Olympic Games because they have neverbeen held in our country before.1. Because of the 29th Olympic Games, _________________________.?A. a lot of new buildings have been finishedB. a large number of people visited our countryC. many new roads and a railway line have been builtD. a lot of new buildings have been planned?2. From the passage we know that the Olympic Games _______________.A. have just been held in our countryB. will be held in our country for the first timeC. are held in our country every four yearsD. were held in our country four years ago?3. The passage tells us that everyone in the capital ____________ for the Olympic Games.?A. is busy building roadsB. is studying EnglishC. is designing buildingsD. is having sports and games?4. The whole area with hotels, stadiums, swimming pools is called ___________.A. buildingsB. stadium?C. Olympic CityD. Olympic Games5. “Go up” in the last passage means29 ______________. A. 建起 B.上漲 C.增長 D.上升五. 補全對話。1.---How are you? ---I’m _______________.2 .---Shall I call you Jim or James ? ---It doesn’t ___________.3.---I didn’t win in the sports meeting. ---Bad __________.4.---What does that word mean? ---______________ one?5. ---I think foreign languages are more important than science.---I really can’t _________ with you.6. ---What were you doing at that time when your father came back yesterday?---I was ___________ the floor.7. ---Thank you for your help. ---That’s all ____________.8. ---Have you found my ruler yet? ---I’m __________ I haven’t.9. ---Is Bill as tall as Li Lei? ---No, he isn’t _________ tall as Li Lei.10. ---Well _________. Congratulations30. ---Thank you.六. 句型轉換。按要求填詞完成句型轉換。(A)在下面各題B句的每個空格里寫上一個單詞,使B句的意思與A句的相近。1. A: My eyes started to fail at the age of seven. B: My eyes started to fail when _________ _________ ________ _______ old.2. A: He is so tired that he can’t do anything else. B: He is _____________ tired ___________ do anything else.3. A: We’ll remember Comrade31 Lei Feng for ever. B: Comrade Lei Feng ________ _______ ______ by us for ever.4. A: How expensive the car is! B: ____________ ____________ expensive car it is!5: A: We use computers in many ways. B: Computers ____________ __________ in many ways.(B)按照下面各題的漢語意思用英語完成句子,把答案寫在橫線上,詞數不限。1.明天我們要盡力打贏這場足球賽。’ Tomorrow we will __________________________ to win the football game.2.教師走進來時,學生們停止了談話。 When the teacher came in, the students ______________________________.3.我們的國家變得越來越強大了。 Our country has become __________________________________________.4.他的畫將于明天在我們學校展出。 His picture __________________________________ at our school tomorrow.5. 我花費了兩個小時看完這本書。 It ________ me two hours _______ _______ reading32 the novels33. 初三年級(中)【練習答案】一. 1.C 2.D 3.C 4.A 5.C 6.D 7.C 8.C 9.C 10.A 11. A 12. D 13. B 14. B 15. A 16. D 17. D 18. B 19. B 20.C二. 1.be done 2.Have, finished 3.hers 4.me 5.youngest 6.taller 7.twentieth 8.is spoken 9.was 10.leave三. 1.B 2.A 3.D 4.A 5.A 6.C 7.B 8.C 9.B 10.C四. (A) 1.A 2.B 3.B 4.A 5.B (B) 1.B 2.A 3.A 4.C 5.D (C) 1.D 2.B 3.B 4.C 5.A五. 1.fine 2.matter 3.luck 4.Which 5.agree 6.sweeping34 7.all right 8.sorry 9.so 10.done六. (A) 1.I was seven years 2.too, to 3.will be remembered 4.What a 5. are used (B) 1.do our best 2.stopped talking 3.stronger and stronger 4.will be on display 5.took, to finish
      將本頁收藏到:
      上一篇:初一至初三全程英語知識點總結及練習之八
      下一篇:初一至初三全程英語知識點總結及練習之六
      最新更新
      論壇精彩內容
      網站地圖 - 學習交流 - 恒星英語論壇 - 關于我們 - 廣告服務 - 幫助中心 - 聯系我們
      Copyright ©2006-2007 www.resultsimc.com All Rights Reserved
      91av视频在线播放
      <progress id="aaote"><small id="aaote"></small></progress>

      <small id="aaote"></small>

        <tr id="aaote"></tr>
          <sup id="aaote"></sup>